Texte disponible en grec et en anglais pour l’instant
μπριάμ |
briam |
500γρ κολοκυθάκια | 500g zucchinis |
500γρ πατάτες | 500g potatoes |
2 πιπεριές | 2 peppers |
2 Ντομάτες | 2 tomatoes |
Λάδι ελιάς | olive oil |
δυόσμο | mint |
αλάτι | salt |
Πιπέρι | pepper |
νερό | water |
1 σκελίδα σκόρδο | 1 clove of garlic |
1 κρεμμύδι | 1 onion |
Κολοκυθόπιτα (δόση για ταψί Νο32) |
Zucchini’s pie (dosage for a pan No32) |
Γέμιση | stuffing |
300γρ τυριά (φέτα, ανθότυρο, κασέρι ή γραβιέρα) | 300g cheese (feta, cream cheese, yellow cheese) |
2 αυγά | 2 eggs |
1 κεσεδάκι γιαούρτι | 1 yogurt |
1 φλιτζάνι τσαγιού καυκαλήθρες | 1 cup kafkalithres (or parsley) |
½ φλιτζάνι τσαγιού δυόσμο | ½ cup mint |
Πιπέρι | pepper |
Μοσχοκάρυδο | Μοσχοκάρυδο |
Φύλλο (ελαστική ζύμη) | Dough(elastic one) |
400γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του | 400g self raising flour |
100γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις | 100g flour for all uses |
1 φλιτζάνι λάδι ελιάς | 1 cup olive oil |
1 αυγό | 1 egg |
1/2 κουταλάκι αλάτι | 1/2 teaspoon salt |
1/2 κουταλάκι ζάχαρη | 1/2 teaspoon sugar |
Νερό για να γίνει ελαστική ζύμη (περίπου 50γρ) | Water to become elastic dough (about 50g) |
ψωμοκεφτέδες |
breadballs |
1 κολοκύθι | 1 zucchini |
1 πιπεριά | 1 pepper |
2 αυγά | 2 eggs |
λάδι ελιάς | olive oil |
δυόσμο | mint |
αλάτι | salt |
πιπέρι | pepper |
ψωμί | bread |
1 σκελίδα σκόρδο | 1 clove of garlic |
ξύδι | Vinegar |
Εκτέλεση | Working out |
Μουσκεύουμε το ψωμί σε νερό. Τρίβουμε το κολοκύθι και το στραγγίζουμε καλά. Τρίβουμε την πιπεριά και το σκόρδο. Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το ψωμί (αφού το στύψουμε) με το κολοκύθι την πιπεριά, το σκόρδο, τα αυγά, λίγο λάδι, λίγο ξύδι, ξερό δυόσμο, αλάτι και πιπέρι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Πλάθουμε και τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο. | Soak the bread in water. Rub the zucchini and drain well. Rub the pepper and garlic. In a bowl mix the bread (after drain it) with the zucchini, pepper, garlic, eggs, a little oil, a little vinegar, dried mint, salt and pepper until to become a homogeneous mixture. Shape and fry in hot olive oil. |
Γεμιστά κηπευτικά |
stuffed vegetables |
κηπευτικά | vegetables |
Ντομάτες καλά γινωμένες | Well ripe tomatoes |
Πιπεριές πράσινες κόκκινες και κίτρινες στρογγυλές | Red, green and yellow bell peppers |
Κολοκύθια | Zucchinis |
Μελιτζάνες | Eggplants |
Πιπεριές κέρατα | Hornlike peppers |
Πατάτες | Potatoes |
Γέμιση | Stuffing |
Το μέσα από τα ζαρζαβατικά | The inside of the vegetables |
Ρύζι | Rice |
Κρεμμύδιa | onions |
Σκόρδα | garlics |
Δυόσμο | mint |
Μαϊντανό | parsley |
Αλάτι | salt |
Πιπέρι | Pepper |
Ελαιόλαδο | Olive oil |
Εκτέλεση | Working out |
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στα τέσσερα. Κόβουμε προσεκτικά ένα « καπάκι » από τις ντομάτες, τις πιπεριές, τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες και τα τοποθετούμε σ’ ένα ταψί. Με κατάλληλο κουτάλι αδειάζουμε προσεκτικά τα ζαρζαβατικά, προσέχοντας να μην τα τρυπήσουμε. Ψιλοκόβουμε τα κομμάτια από τις ντομάτες, τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό, το δυόσμο, τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Σ’ ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα ψιλοκομμένα υλικά μας και προσθέτουμε το ρύζι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Γεμίζουμε ένα ένα τα ζαρζαβατικά κατά τα 3/4 και τα σκεπάζουμε με τα καπάκια τους. Προσθέτουμε στο ταψί τις κομμένες πατάτες γεμίζοντας τα κενά ώστε να μην αδειάζουν τα ζαρζαβατικά από τη γέμιση. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε λάδι και νερό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 1 ώρα | Peel the potatoes and cut them into four pieces. Cut carefully a « cap » of the tomatoes, peppers, zucchinis and eggplants and place them in a baking dish. With suitable spoon carefully empty the vegetables, being careful not to pierce. Finely chop the pieces of tomatoes, eggplants and zucchinis. Finely chop the parsley, mint, onions and the garlic. In a bowl, mix all the -chopped ingredients and add the rice, olive oil, salt and pepper. Stuff the vegetables one by one till the three quarters and cover with the “cups”. Add to the pan the chopped potatoes filling the gaps so the vegetables not to empty from the filling. Add salt and pepper, pour oil and water and bake at 180 degrees Celsius for about 1 hour |