Μαγειρεύοντας με τη Νένα

Διαβάστε για τις παραδοσιακές συνταγές και τα τοπικά εδέσματα που μπορείτε να μαγειρέψετε μαζί με την Νένα στο “κατάστρωμα” του δωματίου του πρωινού.

Φωτογραφίες

μπριάμ

briam

500γρ κολοκυθάκια 500g zucchinis
500γρ πατάτες 500g potatoes
2 πιπεριές 2 peppers
2 Ντομάτες 2 tomatoes
Λάδι ελιάς olive oil
δυόσμο mint
αλάτι salt
Πιπέρι pepper
νερό water
1 σκελίδα σκόρδο 1 clove of garlic
1 κρεμμύδι 1 onion

 

Κολοκυθόπιτα (δόση για ταψί Νο32)

Zucchini’s pie (dosage for a pan No32)

Γέμιση stuffing
300γρ τυριά (φέτα, ανθότυρο, κασέρι ή γραβιέρα) 300g cheese (feta, cream cheese, yellow cheese)
2 αυγά 2 eggs
1 κεσεδάκι γιαούρτι 1 yogurt
1 φλιτζάνι τσαγιού καυκαλήθρες 1 cup kafkalithres (or parsley)
½ φλιτζάνι τσαγιού δυόσμο ½ cup mint
Πιπέρι pepper
Μοσχοκάρυδο Μοσχοκάρυδο
Φύλλο (ελαστική ζύμη) Dough(elastic one)
400γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 400g self raising flour
100γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100g flour for all uses
1 φλιτζάνι λάδι ελιάς 1 cup olive oil
1 αυγό 1 egg
1/2 κουταλάκι αλάτι 1/2 teaspoon salt
1/2 κουταλάκι ζάχαρη 1/2 teaspoon sugar
Νερό για να γίνει ελαστική ζύμη (περίπου 50γρ) Water to become elastic dough (about 50g)

 

ψωμοκεφτέδες

breadballs

1 κολοκύθι 1 zucchini
1 πιπεριά 1 pepper
2 αυγά 2 eggs
λάδι ελιάς olive oil
δυόσμο mint
αλάτι salt
πιπέρι pepper
ψωμί bread
1 σκελίδα σκόρδο 1 clove of garlic
ξύδι Vinegar
Εκτέλεση Working out
Μουσκεύουμε το ψωμί σε νερό. Τρίβουμε το κολοκύθι και το στραγγίζουμε καλά. Τρίβουμε την πιπεριά και το σκόρδο. Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το ψωμί (αφού το στύψουμε) με το κολοκύθι την πιπεριά, το σκόρδο, τα αυγά, λίγο λάδι, λίγο ξύδι, ξερό δυόσμο, αλάτι και πιπέρι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Πλάθουμε και τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο. Soak the bread in water. Rub the zucchini and drain well. Rub the pepper and garlic. In a bowl mix the bread (after drain it) with the zucchini, pepper, garlic, eggs, a little oil, a little vinegar, dried mint, salt and pepper until to become a homogeneous mixture. Shape and fry in hot olive oil.

 

Γεμιστά κηπευτικά

stuffed vegetables

κηπευτικά vegetables
Ντομάτες καλά γινωμένες Well ripe tomatoes
Πιπεριές πράσινες κόκκινες και κίτρινες στρογγυλές Red, green and yellow bell peppers
Κολοκύθια Zucchinis
Μελιτζάνες Eggplants
Πιπεριές κέρατα Hornlike peppers
Πατάτες Potatoes
Γέμιση Stuffing
Το μέσα από τα ζαρζαβατικά The inside of the vegetables
Ρύζι Rice
Κρεμμύδιa onions
Σκόρδα garlics
Δυόσμο mint
Μαϊντανό parsley
Αλάτι salt
Πιπέρι Pepper
Ελαιόλαδο Olive oil
Εκτέλεση Working out
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στα τέσσερα. Κόβουμε προσεκτικά ένα “καπάκι” από τις ντομάτες, τις πιπεριές, τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες και τα τοποθετούμε σ’ ένα ταψί. Με κατάλληλο κουτάλι αδειάζουμε προσεκτικά τα ζαρζαβατικά, προσέχοντας να μην τα τρυπήσουμε. Ψιλοκόβουμε τα κομμάτια από τις ντομάτες, τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό, το δυόσμο, τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Σ’ ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα ψιλοκομμένα υλικά μας και προσθέτουμε το ρύζι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Γεμίζουμε ένα ένα τα ζαρζαβατικά κατά τα 3/4 και τα σκεπάζουμε με τα καπάκια τους. Προσθέτουμε στο ταψί τις κομμένες πατάτες γεμίζοντας τα κενά ώστε να μην αδειάζουν τα ζαρζαβατικά από τη γέμιση. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε λάδι και νερό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 1 ώρα Peel the potatoes and cut them into four pieces. Cut carefully a “cap” of the tomatoes, peppers, zucchinis and eggplants and place them in a baking dish. With suitable spoon carefully empty the vegetables, being careful not to pierce. Finely chop the pieces of tomatoes, eggplants and zucchinis. Finely chop the parsley, mint, onions and the garlic. In a bowl, mix all the -chopped ingredients and add the rice, olive oil, salt and pepper. Stuff the vegetables one by one till the three quarters and cover with the “cups”. Add to the pan the chopped potatoes filling the gaps so the vegetables not to empty from the filling. Add salt and pepper, pour oil and water and bake at 180 degrees Celsius for about 1 hour

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ